Årets Katt

Resultater National Winner 2022

Resultater Årets Nord-Norske 2022

Oversikt Årets Katt

Konkurranseregler for Årets Katt

Utregner Krystallkatten/ Årets Nord-norske:
Eva S. Mathiesen
Stien 23
8617 Dalsgrenda
Tlf: 97666872
epost: eva.math@online.no

Årets Katt er en konkurranse der alle de beste resultatene for hver enkelt katt gjennom utstilling året blir regnet sammen. Det er bare Norske internasjonale utstillinger som telles med. Det gis også tilleggspoeng for nominasjon (NOM) og Best in Show (BIS) etter hvor mange konkurrende katter som deltar.

I kategoriene 1, 2, 3, 4 konkurreres det om voksen hann, voksen hunn, kastrat hann, kastrat hunn og ungdyr/kattunger samlet. Denne konkurransen blander alle rasene i kategorien sammen og har som grunnkriterier at de voksne har minst fem tellende resultater og ungdyr/kattunger har 3 tellende i løpet av utstillingsåret.

Deretter kåres en National Winner i hver kategori, det gjøres ved at det beregnes et gjennomsnitt av de tre beste resultatene blant vinnerne i hver kategori.

Årets huskatt er en konkurranse hvor alle registrerte huskatter med minimum 3 tellende utstillinger kan delta. Til slutt kåres en Årets huskatt totalt uavhengig om den er kort eller langhåret.

Det kåres også vinnere blant Seniorer (7 til 10 år gamle) og veteraner (over 10 år gamle) også. Denne konkurransen omfatter rasekatter og huskatter, kattene må ha minimum 3 utstillingsresultater og den kåres en senior og veteran i hver kategori og en huskatt uansett om den er lang eller korthåret.

Det kåres også Årets avlshann, hunn og oppdrett, disse kattene må være usteriliserte, ukastrerte, deltatt på minimum 3 utstillinger. Det konkurreres kategorivis etter reglene som er beskrevet i FIFes Utstillingsreglement (UR) Med tillegg for NRR. § 5.6, punkt 2 og 3.

Årets Nordnorske katt er en konkurranse som gjelder for katter, hvis personer som er bosatt og med klubbmedlemskap i de nordligste fylkene, Nordland og Troms/Finnmark. Vinneren kåres på tvers av kategoriene og regnes ut fra de tre beste utstillingsresultatene.

Resultater:

Resultater i Årets Katt fra og med 2017 oppdateres automatisk på Min Katt