
Skråblikk på NRRs generalforsamling 2023
3.–5. mars 2023
Tekst Roald Westre, foto Lisbeth Falling
La det være sagt med én gang: Det var igjen en sann glede å komme tilbake til Quality Hotel Olavsgaard! Ikke bare fordi det har en flott og strategisk plassering i forhold til Lillestrøm og E6, men også fordi det er et veldig hyggelig hotell med utsøkt kvalitet på maten med mye for enhver smak! Dette er vårt hotell!
De vanlige formalitetene
1) De vanlige formalitetene, inkludert president Anne Velands velkomsttale og Dagsorden, ble gjennomgått og krysset av på forskriftsmessig måte. Oppropet viste at det var 51 stemmeberettigede delegater til stede fredag – mot 53 lørdag (og søndag). Det var GFs ordstyrer Asbjørn Berntsen som holdt orden på alt dette. Han ble gjenvalgt som ordstyrer 2024 med fortjent applaus.
Årsrapportene
2) Årsrapportene
Alle årsrapportene ble – for første gang i NRRs moderne historie – vedtatt uten en eneste kommentar eller et eneste spørsmål. Om det skyldes at alle rapportene var overbevisende gode og klare, eller det skyldes noe helt annet, vites ikke. Men det er grunn til å undre seg.

Innkomne forslag
3) Innkomne forslag
Det er nedenfor hovedsakelig vedtatte forslag som omtales, normalt med virkning pr. 01.01.2024.
Sak 01/23 – NRRs styre: NRRs styre sammen med Lovkomitéen hadde fjernet alle fotnoter, redigert lover og regler og foretatt oppryddinger og implementeringer i samsvar med GF-sak 1/22. Denne oppryddingen innebar også fjerning av spesielle NRR-bestemmelser som enten ikke har gyldighet lenger, eller som uttrykker det samme som FIFe, eller som er i strid med FIFe’s bestemmelser, uavhengig av når tilleggene er vedtatt. Alle klubbene hadde fått oversendt både arbeidsdokumentene og de reviderte utkastene til nytt lovverk 22. januar med frist for uttalelser/innspill 20. februar i tillegg til evt. innspill/synspunkter under GF. Hensikten med å sende dem tidlig ut på en høring, var at NRRs styre og lovkomité kunne ta imot innspill i god tid før GF. I oppdateringen av alle lover og regler gjeldende pr. 01.01.2023 står det en innledende tekst som opplyser om at det etter GF 2023 i hht. GF-vedtak legges ut en revidert utgave av NRRs lov- og regelverk etter at NRRs klubber har uttalt seg. Sak 01/23 ble enstemmig vedtatt.
Sak 04/23 fra NRRs styre – GL § 25 a ble vedtatt: Forbundssekretæren omtales ikke som daglig leder lenger, men som «ansvarlig for driften av NRRs kontor …»
Sak 05/23 – NRRs styre GL Anneks 1, § 1.2 NRRs styre. Godtgjørelse for deltagelse på styremøter er kr. 400,- Dette omfatter også møter på Teams som er et møte på linje med et fysisk møte. Varamedlemmer er deltagere etter GL § 24 ved meldt forfall fra fast medlem.
Sak 7/23 fra Jærkatten med graderte utstillingsavgifter for forbund, ble vedtatt oversendt FIFe.
Sak 08/23 – Huskattutvalget: Forslaget om å dele opp huskatten i fire forskjellige fargegrupper fant lite gjenklang i forsamlingen. Få påmeldinger skyldes ikke at huskatten ikke er oppdelt i farger. Huskattutvalget bad så om en utsettelse til senere under GF for evt. å omformulere forslaget. Ettersom forslaget var å stemme over fire definerte fargegrupper, kunne man lure på om det skulle settes opp nye grupper i løpet av GF. Det endte med at forslaget ble trukket.
Huskattutvalget ble godkjent opprettet på GF 2020 etter at et forslag fra Grenlandspusen om å gi sertifikat og titler helt opp til Supreme Domestique til huskatten, ikke ble møtt med særlig støtte. Dette midlertidige utvalget skulle legge frem et forslag om premiering av huskatter til NRRs GF 2021. Styret skulle utpeke 4-5 medlemmer. (Jf. Adelkattens forslag i sak 02/23 som falt). Dette utvalget kalt Huskattutvalget er m.a.o et tidsbegrenset utvalg – et s.k. ad hoc-utvalg – med et helt spesifikt mandat, og ikke en permanent komité med fast og eksklusiv forslagsrett.
Man må stille seg sterkt undrende til at et midlertidig og tidsbegrenset utvalg begynner å institusjonalisere seg slik vi nå har sett. Alle klubber kan stille forslag som gjelder huskatter på lik linje med alle rasekatter. Det blir også svært spesielt at huskatten skal ha en egen eksklusiv gruppe med forslagsrett lenge etter at mandatet har gått ut. Og det blir prinsipielt uholdbart at man oppretter utvalg når det er tydelig at GF ikke er for å støtte et klubbforslag, enten det gjelder huskatter, rasekatter eller andre saksforhold.

Sak 11/23 fra VKK fikk flertall for at kastrerte katter kan påmeldes i kl. 15 – Avlsklassen. Hovedbegrunnelsen under debatten var at det i denne klassen nå meldes på svært få katter. Å ta med kastrater vil øke antall katter – og gjøre konkurransen mer spennende. Når det er sagt, er det ikke noe godt tegn at man ikke satser på avlskatter som er bærebjelken i oppdrettssammenheng. Rent faktisk betyr en avlskatt en katt som kan produsere avkom, ikke en som ikke kan. Men det er her som i mote-verden, gamle moter kommer tilbake. Og mange gleder seg ofte med rette over det.
Sak 12/23 fra Sunnmørskatten ble langt fra vedtatt, men saken var likevel svært nyttig fordi alle ble klar over hvor elendig vinnerne i oppdretter-klassen blir premiert! Et oppdrett med et «superresultat avspises kun med en liten skål til 4-5 kroner», ble det sagt. Det er uverdig og demotiverende, ble det videre fremholdt, og øker ikke lysten på å stille ut med tanke på at en helg fort kan komme opp i 10.000 kroner. Da er det bedre å bruke pengene til et ferieopphold i Spania, var konklusjonen en fritttalende Caroline Stoa trakk. Man kan være svært tilbøyelig til å være enig i det. Oppdretterne må uansett hedres på en helt annen måte enn i dag.
Det er nemlig oppdretterne som er ryggraden i vår hobby, og kilden alt springer ut av – grunnlaget for våre utstillinger.
Sak 13/23 fra Styret om å foreslå for FIFe’s GF at NRR opptas i gruppen med Belarus, Portugal, Russland, Spania og Ukraina der CACIB/CAPIB kan tas i ett land for å oppnå titlene IC/IP, ble vedtatt oversendt FIFe. Men som Steven Jones sa: Dette er et tricky forslag, og mange er allerede misfornøyde med NRR og SVERAK som fikk innvilget en dispensasjon ut 2023. Vel er vi et langstrakt land, men vi er ikke et fattig land. Begrunnelsen må endres, sa Steven Jones som deltar på NRRs delegatbenk. Det er kanskje tross alt bedre å gjøre en ordning gjeldende for alle, nå som mange føler at tidene er svært ugunstige for utstillingsreiser. Ellers er det vel egentlig ikke korrekt at man må utenlands etter 2.5 utstillinger i voksen klasse. Man må ut når man har fått CACIB/CAPIB på to utstil-linger hjemme. Men man kan ha stilt katten ut på svært mange utstil-linger før det skjer. Det er som Steven Jones sa: Begrunnelsen for dette forslaget må endres før det oversendes FIFe. HÅLKAs forslag 4/18 kan det kanskje børstes støv av nå for lettere å oppnå det vi ønsker, da HÅLKAs forslag fra 2018 favner alle FIFe-medlemmene? Særordninger bør det være minst mulig av.
Sak 14/23 fra BURAK ble trukket av flere grunner, men det viktigste var redegjørelsen fra NRRs lovkomité: Oppdretterne ser seg blinde på at kattunger etter OR § 2.3.3 nå tillates å skifte hjem når de er 14 uker og s.k. fullvaksinert. Dette er bare et utgangspunkt. De 7 siste ordene i denne paragrafen synes ingen å ha brydd seg om: Her har FIFe faktisk vedtatt at en veterinær kan bestemme at en kattunge kan bytte hjem før den er 14 uker, og før den er fullvaksinert. NRR har også bestemt i VAKsinasjonsveiledningen sin at det ikke kreves to vaksinedoser før bytte til nytt hjem forutsatt at vaksinering nr. to gis innen 3 – 4 uker etter første
vaksinering. Det er flere vaksinetyper, og veterinæren vurderer selvsagt dette. Det er viktig å få med seg helheten her!


Sak 15/23 fra Styret: Gebyret for brudd på OR § 3.3, 1. ledd skal gjelde 22 Norske Rasekattklubbers Riksforbund • nrr.no tilsvarende for brudd på 2. ledd i NRRs tillegg til OR § 3.3. Derimot ble sak 16/23 fra Agderkatten om samme paragraf nedstemt med klar margin. Klubben ville differensiere gebyrsatsene etter antall kattunger i et kull. Det virket unødvendig byråkratisk, og ville fort kunne føre til en flukt fra en vred og straffende organisasjon. Man må holde fast ved et likt beløp for alle. Dette også av hensyn til kontoret. En s.k. petimeterrettferdighet kan koste mer enn det smaker. Det er de overordnede målene som må gjelde.
Sak 17/23 fra Trønderkatten og sak 18/23 fra VKK om DNA-tester ble erstattet av en tekst fra Styret og Lovkomitéen i det reviderte lovarbeidet. Det ble der presisert at alle slike attester fra FIFe-medlemmer godtas på lik linje med genetiske tester (DNA-tester) godtatt på norske katter. Det ble i debatten også nøye presisert at alle obligatoriske prøver må foretas av en veterinær som har katten foran seg og kan forsikre seg om korrekt ID-nummer. At vi fremstår som seriøse i slike sammenhenger, er helt avgjørende nå som myndighetene har begynt å kikke alle dyreorganisasjoner i kortene. Hundene har hatt en runde. Vi må innstille oss på at kattene står for tur. Da må vi oppfattes som seriøse, og det er det ikke mulig å gjøre om vi stoler på den enkelte utstiller/oppdretter/katteeier. Vi må heller ikke se bort fra at myndighetene kommer til å stille strenge krav til avlsregistreringer, krav hundefolket har stiftet bekjentskap med allerede. Jo mer alvorlig myndighetene ser på oss, desto mer alvorlig må vi ta oss selv. I biologisk kontroll er det ikke noe som heter «stoler på den enkelte utøver».
Sak 19/23 fra AR/HU: Nødvendige tester skal foreligge før paring, og spesifiserte krav fra NRR i OR § 3.6.4 skal være bekreftet i orden av veterinæren. En generell veterinærattest som sier at katten fremstår som frisk o.l. godtas ikke.
Sak 20/23 fra Styret: Et medlem i en NRR-klubb tillates nå å ha inntil to kull uten stamnavn slik FIFe tillater det, og slik SVERAK har praktisert svært lenge.

Sak 21/23 fra Styret: Alle detaljerte særregler NRR har opparbeidet seg gjennom tidene vedr. stamnavn, ble fjernet av et enstemmig GF uten at en eneste delegat tok ordet i saken, helt i tråd med oppryddings arbeidet som skal bringe NRR nærmere FIFe. Tilleggene i OR § 5.2.4 og tilsvarende i OR § 5.2.5, har kanskje hatt sin misjon en gang, men i dag virker de bare som unødvendig detaljstyring fra en svunnen tid. Nå angir FIFe’s protokollerte vedtak det som gjelder. Det er f.eks. ikke noe krav om at kattens stamnavn skal plasseres foran kattens egennavn: Pepperskogens Adrian Knurr. Nå aksepteres Adrian Knurr av Pepperskogen (når av Pepperskogen er det godkjente stamnavnet) – selvsagt utstyrt med landskoden NO* for nye navn.
Sak 22/23 fra Sunnmørskatten: Fra 2024 kåres det 12 National Winner-katter (NW) i kategori 1-4: 1 voksen fertil, 1 kastrat og 1 i kl. 11/12. Sammen med NW-Huskatt gir det 13 NW-titler mot før 5. Vi må i denne forbindelse huske på at FIFe tillater 15 slike titler. NRR har en bestemmelse som sier at om to katter havner på samme poengsum (etter at alle utstillingene de har deltatt på er sjekket), får begge NW-tittelen. Vi ligger nå derfor faretruende nær en grense som kan bli overskredet.
Men den tid den sorg? Det som er vanlig i slike konkurranser, er at den som har flest høye poengsummer/høye titler, vinner. Det ble med tanke på andre forslag, snakket om inflasjon, og at alle skal med. Men akkurat i denne saken er det svært ryddig at man vinner tittelen i kamp mot likeverdige konkurrenter. En katt kan bare bli NW i én av de tre gruppene Fertil, Kastrat, Ungdyr/Kattunge.
Sak 23/23 fra Huskattutvalget om at det velges to Årets Katt Huskatt, én Årets Katt LH og én Årets Katt KH fra 01.01. 2024 ble vedtatt. Men at det innledningsvis vises til UR § 2.8, er underlig, og misforstått lovanvendelse. UR 2.8 gjelder WWS og de andre vinnerutstillingene. Huskatt i utstillingssammenheng ellers reguleres i UR § 4.9.1 og 4.9.3 vedr. NOM og BIS, §§ 4.14, 4.17 og 4.18 vedr. spesialtitler – og § 5.4 rent generelt. Forslaget går imidlertid ut på å ha to Årets Katt-titler, og det er et nasjonalt anliggende som FIFe ikke har noe med, og som derfor ikke trenger FIFe-referanser. Dette forslaget kunne for øvrig utmerket godt en klubb ha kommet med. For fremtiden er det det som må skje. Jf. kommentarene under sak 08/23.


Sak 24/23 fra Agderkatten om å gjennomføre NRRs generalforsamling på to dager, nemlig lørdag og søndag bl.a. fordi det ikke alltid er like greit å ta fri fra jobben fredag for å stille på et par fredagstimers GF med påfølgende middag. Selv om et for mange etterlengtet forslag ikke fikk flertall, vil det nok likevel bli slik Agderkatten ønsker. Det var nemlig en nærliggende løsning som også gir andre enn delegatene anledning til å uttale seg og bidra med tankegull: NRR har tradisjon for å ha diverse tema oppe til debatt, bl.a Åpen mikrofon. Denne delen av GF kan legges til fredag. Det ligger i kortene. Så gjennomføres selve GF på vanlig måte lørdag og søndag, med avslutning senest kl. 15.00 som nå.
Sak 26/23 fra Styret om å gi ut Aristokatt som et heldigitalt blad da en papirutgave blir altfor dyrt. Det ble klart for alle at digitalt/heldigitalt er veldig forskjellige plattformer. Det ble vedtatt at Aristokatt i første omgang sendes ut til klubbene som en pdf-fil den enkelte klubb så videresender til sine medlemmer. Dette gjelder fra nr. 1 – 2023. Klubbene skal fortsatt betale vanlig abonnementsavgift for bladet. Det gjenstår å se hva annonsører sier til at bladet kommer ut som en pdf-publikasjon og ikke i et papirformat uten at de har visst noe om dette på forhånd.
Regnskap og budsjett
4) Regnskap og budsjett: Regnskapet gikk det greit å få godkjent, men det var direkte deprimerende å se svart på hvitt at Burpoolen er et urovekkende stort tapsprosjekt. Men budsjettet var det verre med. Å øke buravgiften med 25 kroner fra 1. juni, vakte mange advarende kommentarer. Det var også stor skepsis til å betale kr. 20.000 pr. måned til Finn for å gjøre NRR kjent. Hva kan egentlig forsvare å bruke kr. 240.000 i løpet av ett år for å bygge opp NRR som merkevare slik at det skal gi en positiv effekt, lurte man på. Hvordan skal denne effekten måles og dokumenteres? At Finn anbefaler en annonse over minst ett år, betviles ikke. Til syvende og sist er det utstillinger som er vår viktigste merkevarebygging, ikke annonser på Finn. Derfor trenger vi utstillinger med trygge og forutsigbare rammer for alle. Problematikken rundt diplomer og bedømmelsessedler som vil gi klubbene ekstra utgifter på litt sikt sammen med en 50% økning av buravgiften, virker ikke akkurat i positiv retning. Det er utstillerne som nå må belage seg på reelle økninger.




Banketten
Terje Krogh var som alltid en utmerket toastmaster, og maten høstet bare lovord, og med rette.
NRR kan i år feire og gratulere seg selv med 60 år. Det er etter hvert kommet inn mange nye delegater og kattevenner som er ukjent med NRRs historie. Etter ønske fra NRRs styre gav Lisbeth Falling og Roald Westre en innføring i NRRs og kattesakens tidligste historie. NRR ble opptatt i FIFe for snart 60 år siden, heter det. Vi skal imidlertid vite at Norge, gjennom NORAK (stiftet i 1938), har vært medlem av FIFe siden 1951, altså i 72 år. NORAK er en utbryterklubb fra Kattevennenes Klubb fra 1934. Årsaken til bruddet var at man i Kattevennenes Klubb ikke anså rasekattfolk for ekte kattevenner. Rasekatteiere ble derfor ikke valgt inn i klubbens styre på GF-en i 1938. Da løp rasekatteierne anført av Haldis Rohlff over gata til Humlen og stiftet Norsk Rasekatt Klubb (NORAK).
Grunnet mange og langvarige indre stridigheter i Norge, dvs. hovedstadens katteverden, fra tidlig 1950-tall til tidlig 1960-tall, der den ene stridsparten i 1962 bl.a. stjal hele stambokarkivet med registreringer tilbake til 1938, fikk ikke Norge være til stede med en fullverdig delegat under FIFe’s GF i november 1963. Vår delegat uten stemmerett, Carl Fredrik Nordane, fikk da klar beskjed fra FIFe om at det måtte ryddes opp i forholdene i Norge der striden stod mellom to sterke dronninger på haugen, Maien Svenningsen og Haldis Rohlff, ledere for hver sin fraksjon. Da hadde imidlertid tilhengerne av Haldis Rohlff allerede i oktober under
en utstilling i Bergen stiftet et nytt norsk forbund: Nåværende NRR.
Men den formelle stiftelsesdatoen er 31. desember 1963. Da ble brevet til FIFe om det nye norske forbundet postlagt rett før stengetid nyttårsaften. I 1964 møtte C.F. Nordane opp som fullverdig delegat for det nystartede forbundet NRR. Da ble også Maien Svenningsen ekskludert fra FIFe, og Haldis Rohlff og kretsen rundt henne stod igjen som NRRs rettmessige representanter for FIFe i Norge. Men selv etter fem år i rettssystemet fikk NRR aldri tilbake stambokarkivet som Maien Svenningsen hadde konfiskert. Helèn Nordane dro derfor ned til FIFe’s sekretariat i Linköping og fikk skrevet av alle norske stamnavn godkjent før 1963.
Takket være lojale og interesserte rasekatteiere fikk man også rekonstruert og gjenopprettet deler av stambokarkivet.
Gjennomgangen av vår historie viser at kattefolk har vært kattefolk verst, og at det gnistret på slagmarken. Og akkurat som i dag, var man bekymret over de store utgiftene bladet Våre Katter påførte kattesaken, og som førte NORAK ut i en konkurs i 1952, med påfølgende år med nye stridigheter anført av Maien Svenningsen og fru Haldis Rohlff. Utgangen av denne striden er det redegjort for ovenfor. Det skal imidlertid nevnes at tiårene som fulgte heller ikke alltid var udelt fredelige. Mer om det på neste GF :-). Her skal bare til slutt nevnes at NRRs første store bragd var å få godkjent Norsk skogkatt – og deretter å få FIFe’s GF 1983 lagt til Oslo, Voksenåsen Hotell, med en fantastisk utsikt over Norges hoved stad – noe som gjorde inntrykk på alle delegatene.




Valg og avslutning søndag
6) Valg og avslutning søndag
For valg vises det til NRRs GF-referat.
Her skal bare nevnes
– Visepresidentvalget: Det var tre kandidater: Sittende visepresident Åge Pedersen (RORAK), utfordrerne Steven Jones (RORAK) og Caroline Stoa (Grenlandspusen). Etter tre valgomganger stod Steven Jones igjen som vinner.
– To styremedlemmer: Det ble gjenvalg på Pia Egemark (Sunnmørskatten) og Maria Myrland (VTR)
– Delegatvalget: President Anne Veland (Jærkatten) ble som seg hør og bør NRRs delegat til FIFe’s GF 2023 ved akklamasjon – med Steven Jones som valgt bisitter – siste uke i mai.
Anne Veland reagerte på at hun på Valgkomitéens oversiktslisten ikke var foreslått som NRRs delegat. Hun var ikke alene om å finne det merkelig.
Selv om det er normalt at presidenten velges til delegat, som valgkomitéens Trine Hegna fremholdt, er likevel det eneste korrekte at valgkomitéen markerer det på listen. Det kunne jo ellers oppfattes som at presidenten f.eks. ikke ville. Det er alltid best å være formelt korrekt.
Det ble for øvrig i denne forbindelse fastslått at alle som skal velges til et tillitsverv i NRR må være medlem av en norsk NRR-klubb. Det er en selvfølge.
Avtroppende visepresident Åge Pedersen ble varmt takket for sin gode
arbeidsinnsats i NRRs styre.



Åpen mikrofon
Åpen mikrofon
er et viktig innslag på GF. Der kan alle ta ordet. Her følger tema som ble tatt opp etter innledninger.
- Den s.k. opplæringsgruppa orienterte André Lorentzen kort og klart om. Det som fremkom tydeligst, var at gruppa ikke kjente sitt mandat. Det sier også seg selv at det ikke er mulig at en så stor og uensartet gruppe kan få utført noe konkret og håndfast, og derfor vil flyte rundt i et vakuum. Det ble det også gitt tydelige signaler om under GF 2022. Det er vel også grunn til å lure på hvorfor de over 3000 oppgavene knyttet til diplomeringsarbeidet utarbeidet i henhold til NRRs GF-vedtak ikke kan brukes til å sette opp ulike nivåmoduler som NRRs styre lager tekniske løsninger for. Her må NRRs styre inn og angi en retning sammen med habile tillitsvalgte. Det virker helt unødvendig å satse på det svenske opplegget. Det var kanskje noe overraskende å høre at LIRAK som hadde foreslått opplæringsgruppa, ikke hadde deltatt i gruppa.
- Burpoolen: Her må det nytenking til, for dagens opplegg holder ikke
lenger. Styret kom med noen tanker, men konklusjonen er at styret og klubbene sammen må finne frem til funksjonelle løsninger fortest mulig. Kan NRR innhente tilbud fra burprodusenter, gjerne sammen med en sponsor? Utstillerne kjøper selv bur, mens NRR/klubbene holder bord. Burene må være av samme type slik at en utstillingshall ikke virker rotete – og fargerik som et karneval i Rio – og det må være mulig for publikum å se kattene. - Dyre-ID: Her vil NRRs styre arbeide for å få til gunstige og formålstjenlige ordninger. Det virker merkelig og meningsløst når noen veterinærer godtar å sette inn en chip fra f.eks. Polen, mens andre sier at det ikke er tillatt. Avklaringer påkrevd.
- Mattilsynet har gått bredt inn i hundeverden for å slå ned på helsefarlig/uønsket avl, og luke bort raser med helseplager. Streng HD-kontroll, og streng kontroll av alle avlshunder. Det var fungerende forbundssekretær Marte Helene Tøfte som gav en tankevekkende og grundig innføring i det som skjer i hundekretser, Mondo Cane. Vi må forberede oss på noe tilsvarende i katteverden. Derfor er det viktig at NRR har god kontakt med fagmiljøene, og kan vise til at vi tar avl og helse på alvor når myndighetene nok snart begynner å kikke oss i kortene for alvor. Alt tyder på at vår ledelse heldigvis har skjønt dette, og er proaktiv.
- Diplomer, bedømmelsessedler og sponsing: Ferdige bunker fra sponsor vil snart ikke mottas fra NRR lenger. Derfor må klubbene etter hvert belage seg på å stå for dette selv under utstillingene sine. Dette betinger også tekniske løsninger som kan arbeide fort og effektivt slik at arrangementet ikke sinkes unødig. De som tror at NRR nå er et attraktivt forbund å sponse, må nok revurdere sin oppfatning i lys av bl.a. dette, og ut fra det faktum at vi sponses med stadig færre og beskjedne premier. Men det er et lyspunkt for arrangørene: De kan på sine utstillinger ha stander fra f.eks. lokale Zoo-butikker som kan selge sand og andre produkter – men ikke fôr. Godt jobba av Styret!
- Dyr for alle: Dette arrangementet var ikke på noen måte like attraktivt og interessant som før. Det skyldtes flere forhold som kostet NRR betydelige beløp. Foreløpig er man imidlertid enig om at dette arrangementet er viktig å delta på, men ikke for enhver pris.
- Det ble også fremmet klager over at katteeierne som var med på stander og promoterte forbundet og kattesaken i Dyr for alle, måtte betale parkeringsavgifter på rundt kr. 1000,-. Det var kommet utvetydige signaler om at deltakerne ikke vil være med på et slikt arrangement senere om de fortsatt skal behandles på denne måten. Gratis parkering for deltakerne kreves.
- NRRs WWS-utstilling 2024 – Verdensutstillingen – går av stabelen i Oslofjord Convention Center mellom Horten og Sandefjord, og alle klubbene får anledning til å bidra med sitt, slik at dette krevende arrangementet kan bringes vel i havn, og ikke bli et tapsprosjekt i en vanskelig tid. Styret skal gå aktivt ut her og engasjere alle!
NRRs styre tar innspillene – og nye innspill – med seg i det videre arbeid for å utvikle organisasjonen vår.