
Urolige tider
Det er urolige tider med krig og grusomheter, og mye er i ferd med å endre seg fra hva vi har vært vant til. Verden er ikke like hyggelig og trygg som før. Til tross for dette går jo livet og katteverdenen videre. Det kan muligens virke sært å være opptatt av katter, utstilling og avl, når det er så mye annet som vi burde vært opptatt av. Men nettopp nå kan det være fint å være opptatt av de «små forhold».
Det å konsentrere seg om et slikt hobbymiljø som katteverdenen er, gir oss mulighet til samvær og kontaktnett på tvers av ulike politiske oppfatninger, nasjonale grenser og andre hindringer. Gjennom vennskap med andre som har samme hobby og interesse, så har vi en mulighet for hygge og avkopling fra en verden i brann.
Nettopp i urolige tider er det så viktig å ta vare på vennskap og samvær som gir gode opplevelser, som for eksempel en katteutstilling. Ved å bidra i arbeidet med å arrangere en utstilling får man brukt krefter og se at man skaper noe som gir andre glede også.
Kattesaken har overlevd verdenskriser i flere omganger, fra starten i victoriatiden på 1800-tallet, 1. verdenskrig, spanskesyken, krakket på børsen i 1929 med påfølgende dyrtid, 2. verdenskrig og korona-pandemien. Forhåpentligvis vil kattesaken også bestå videre, til tross for nye vanskelige tider.
Det er vel nettopp nå vi må stå samlet og beskytte våre katter og vår hobby mot trusler utenfra. Nå handler det om å bevare rasene og overbevise utenforstående om at vi driver med helsemessig og god avl. Dette er et arbeid vi alle må ta alvorlig og bidra vårt beste i. Selv om katteoppdrett er en hobby, må vi alle være bevisste på at ethvert individ som fødes hos våre oppdrettere har krav på de beste forutsetninger for god helse og gode liv. Derfor må enhver oppdretter ha grunnleggende kunnskaper om sin rase, og hva som gir god helse og god oppvekst for sine katter. Det jobbes i disse
dager med nye opplæringsmuligheter, så følg med!
Lisbeth Falling
redaktør