Norske Rasekattklubbers Riksforbund


Velkommen til NRR.no sine web-sider

Denne siden er laget spesielt for dere som er ute etter å kjøpe rasekatt som har papirene sine i orden. Det betyr en rasekatt med stamtavle, kjøpekontrakt, helseattest, chip og vaksiner.

Fordelen ved å kjøpe katt i nærområdet er at man kan besøke katten i dens hjemmemiljø og bli kjent med den før den skifter hjem. Man har oppdretter i nærheten og kan få svar på spørsmål som dukker opp underveis. Man får treffe kattens familie, både de to og firbente og man får førstehåndskjennskap til det som angår katten.

Men uansett av hvem, og hvor hen man kjøper en katt som har en NRR stamtavle er du garantert at oppdretter er forpliktet til å følge NRRs lovverk, for at kattens helse og velferd skal være ivaretatt på aller beste måte!

  • Bli medlem av katteklubb tilsluttet NRR – klikk her
  • Hvordan blir man oppdretter – klikk her
  • Lær mer om katteraser som er godkjent hos oss – klikk her

Hvorfor katt med Stamtavle?

Stamtavle gir innsikt i kattens historie i mange generasjoner og år tilbake. 

Den fortelle om farger og karaktertrekk, utseende og øyenfarve. Ikke minst langt eller kort hår, krøller eller glatt hår.  

Stamtavler utstedt av NRR har strenge krav til at oppdretter overholder vaksinasjonsplikt, at katten har helseattest, er oppvokst i.h.t strenge krav om dyrevelferd og katten helse. At kattene det avles på er friske og har gjennomgått de helseundersøkelser som er påkrevd for den aktuelle rasen 

NRR er tilsluttet Fife, en paraplyorganisasjon som favner rasekatt organisasjoner i hele verden.  

Derfor forteller en NRR stamtavle kattens historie om hvilke opphavsland som ligger bak, og de har alle sin egen ID. 

 En rasekatt har stamtavle, har den ikke stamtavle så er den pr. definisjon en huskatt. Man kan nok la seg lure å tro man kjøper en rasekatt fordi man får se kattemorens stamtavle. Katten er allikevel ikke rasekatt hvis den ikke har stamtavle selv. 

 NRR har plass til alle katter, derfor har vi også mange huskatter som er medlem hos oss og det er vi veldig glade for. Vi registrerer dem og de får registreringsbevis, og på utstillingene våre har vi egne vinner panel for huskatter også. 

Katten er et fantastisk dyr, en lojal kjærlig livsledsager for hele familien såvel for for de som er single.